Portfolio

The British Museum

Flexiform, have successfully supplied furniture to the British Museum for the past 30 years, and so were invited to quote for the provision of a number of new items for the new Members Room alongside others selected by the architect and internal project teams. The aim of the Members Room is to create the perfect setting to take some time out over coffee or lunch and to plan or reflect upon your visit.

“The installation team were aware of the special surroundings, modulated their voice accordingly, and were careful in the manipulation of the furniture.” – The British Museum.

PROJECT DATA

  • CLIENT: The British Museum.
  • LOCATION: Members Room, The British Museum, Bloomsbury, London.
  • PROJECT LEAD: London Hub.
  • PRODUCTS: Soft Seating, Freestanding Lighting, Coffee Table, Dining Table and Chairs.
  • WORKSPACES: Members Room.

Flexiform came back with the closest match to the client’s brief while remaining within budget. On appointment, the architect’s concept was further refined in a three-way process with both the client and Flexiform, who supplied thicker than normal padding on lounge chairs, and a sofa to fit the Members Room space.

Flexiform supplied not only the furniture but also a range of floor-standing lighting. This relationship is ongoing and Flexiform continues to specify products and services to the British Museum.